Marcus (D) cu Peter

Soțul meu Peter și cu mine am avut o căsătorie minunată, 4 copii biologici frumoși și ne-am hotărât să ajutăm și copii care nu au fost atât de norocoși să crească într-un cămin liniștit și sigur. În urmă cu șapte ani, Marcus, un băiat de 12 ani, a venit să locuiască la noi timp de 3 luni. Era foarte necăjit că trebuia să se mute într-o casă de plasament. Cu o seară înainte fugise de acolo, dar polițiștii l-au găsit și ni l-au repartizat nouă. Curând s-a acomodat în propria sa cameră, într-o casă curată și cu noii săi părinți adoptivi. Câteva zile mai târziu, ni s-a repartizat un băiat de 2 ani, iar cei doi s-au înțeles bine încă de la început. Duminica, soțul meu predică în diferite biserici, iar familia obișnuiește să călătorească împreună cu el. Cu două duminici înainte de Crăciun, soțul meu predica despre iertare. Marcus a ascultat cu atenție predica și a spus că i-a plăcut. Nimeni nu am mai făcut, însă nici o remarcă despre cele întâmplate. De Crăciun, tradiția familiei noastre este de a oferi un cadou Celui sărbătorit și de a-l oferi cadoul într-un mod creativ. Marcus învelise o inimă de plastic roșie și, când a deschis-o, a spus: „De acest Crăciun, vreau să-mi iert părinții.” Cu toții ne-am bucurat de cadoul lui și sunt sigură că și Domnul s-a bucurat. Trei luni mai târziu, judecătorul a decis că Marcus se poate întoarce să locuiască cu mama sa.

Am păstrat legătura cu el, de-a lungul anilor și, în octombrie, anul trecut, ne-a invitat la Amsterdam, în propria sa casă, la o ceașcă de cafea. Orașul instalase containere de transport unul peste celălalt și transformase fiecare container într-un mic apartament bine amenajat pentru studenți. Am descoperit că noul său cămin era chiar lângă o biserică internațională și ne-am oferit să-l ducem la acea biserică. De când a plecat de la noi, nu a mai frecventat, deloc, nici o biserică. Lui Marcus i-a plăcut biserica și a început să o frecventeze.

În  februarie ne-a sunat și ne-a spus: „Deci, duminica merg la biserică și îmi energizez credința. Până miercuri, însă, totul dispare. Voi mai țineți, miercurea, grupul SBC de studiu al Bibliei ? Pot să particip și eu?” „Da!” i-am răspuns, „grupul a continuat în toți acești ani și ești mai mult decât binevenit.” Încă de atunci, Marcus a devenit membru al grupului nostru care, de când a apărut criza Corona a început să se întâlnască online. Marcus are acum 19 ani și 2 metri înălțime! Sperăm că fiecare centimetru al trupului său înalt va învăța să-L iubească și să-L urmeze pe Isus!

(Numele a fost schimbat din motive de confidențialitate)

Margré Hays